Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Καρατζαφέρης: Αποχωρούμε αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά



«Μπουρλότο» στην κυβέρνηση του κ. Λ. Παπαδήμου είναι έτοιμος να βάλει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης που είχε αργά το πρωί της Τετάρτης σύσκεψη με τα στελέχη του που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα.
Το επόμενο νομοσχέδιο που θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να είναι αυτό για τα ναρκωτικά που προκαλεί πολλές αντιδράσεις και ο ΛΑΟΣ το χρησιμοποιεί ήδη ως πολιτικό όπλο υπό το βλέμμα και των δημοσκοπήσεων.
Με βάση πληροφορίες και συζητήσεις στα ενδότερα του κόμματος, ο ΛΑΟΣ είναι ένα βήμα πριν από την έξοδό του από την κυβέρνηση, μετά τα όσα «τραγελαφικά» έγιναν το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Ο κ. Καρατζαφέρης το είπε ευθέως στη σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς και υφυπουργούς του: «Θα αποχωρήσουμε απ΄την κυβέρνηση αν δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις μας στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά».
Μάλιστα, ήταν πιο συγκεκριμένος και ξεκαθάρισε ότι «εάν τελικά έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, αυτό θα σημάνει αυτόματατη αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση».
Μετά τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι κκ. Μ. Βορίδης, Α. Γεωργιάδης, Γ. Γεωργίου και Α. Ροντούλης, ο γραμματέας του κόμματος κ. Ηλ. Πολατίδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Αλ.Χρυσανθακόπουλος, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, έδειξε και την πορεία του ΛΑΟΣ τις επόμενες ημέρες.
«Εάν συνεχιστούν οι αδέσποτες και εκτός συμφωνίας πρακτικές, τότε ο ΛΑΟΣ δεν έχει λόγο να μείνει στην κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίζω να στηρίζω τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Ο πρωθυπουργός δίνει μεγάλη μάχη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.
Στο παρασκήνιο γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις του ΛΑΟΣ και κυρίως για το εάν θα παραμείνει ή όχι στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Και αυτό, διότι μια ενδεχόμενη αποχώρηση θα δημιουργήσει, όπως λένε έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές, και πρόβλημα στη Ν.Δ, καθώς θα δυσκολευθεί η ίδια να παραμείνει.
«Αν έρθει το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ΛΑΟΣ θα αποχωρήσει αμέσως, χωρίς δηλώσεις και ανακοινώσεις» διευκρίνιζε υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του κόμματος και έδωσε έμφαση στην εξής δημόσια δήλωση του κ. Καρατζαφέρη: «Αδέσποτες και αυθαίρετες πολιτικές δεν έχουν θέση. Μερικοί λειτουργούν σαν να είναι στα πράγματα το ΠαΣοΚ. Είναι λάθος μεγάλο».
«Μην μας προκαλούν»
Αν και ο κ. Καρατζαφέρης τονίζει σε όλους τους τόνους, ότι στηρίζει την κυβέρνηση και δεν της δημιουργεί άλλο πρόβλημα, εντούτοις η στάση του ΛΑΟΣ στο θέμα του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Βέβαια, ο ίδιος επιμένει ότι ο ΛΑΟΣ έχει αναλάβει μεγάλο φορτίο και σημείωσε δημόσια, ότι «θα το διεκπεραιώσει, αρκεί», όμως όπως διευκρίνισε, «να μην προκαλείται».
Για τον κ. Καρατζαφέρη, αποτελούν προκλήσεις οι πρακτικές του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως η πρόταση να γίνει πλημμέλημα η λαθρομετανάστευση.
«Για μας το θέμα των λαθρομεταναστών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Θα σώσουμε την πατρίδα από τα οικονομικά. Δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί από τους λαθρομετανάστες» είπε με έμφαση, υπενθυμίζοντας σε πολλούς και το ακροατήριο του κόμματος και τις πολιτικές θέσεις που δεν έχουν αλλάξει σε πολλά θέματα.
Στην πυρά ο Παπαϊωάννου
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να εξετάσει αν οι πρακτικές του Παπαϊωάννου συνάδουν με το πνεύμα της συμφωνίας των τριών κομμάτων.
«Δεν είναι δυνατόν σήμερα που προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να ολοκληρωθεί το PSI, να αποκρούσουμε βίαια μέτρα της τρόικας να υπεισέρχονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που δεν έχουν σύμφωνη γνώμη των τριών κομμάτων» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καρατζαφέρης άφησε αιχμές κατά του κ. Παπαϊωάννουι, λέγοντας ότι οι πρωτοβουλίες του δεν είναι ανεκτές. «Υπήρξε απόφαση το νομοθέτημα να μην έρθει όπως είχε κατατεθεί» ανέφερε και επεσήμανε ότι στην εισήγησή του στη πρόσφατη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς πριν τέσσερις ημέρες, βρήκε συμπαραστάτη τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου