Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ayrton Senna, σαν σήμερα…


Σαν σήμερα θα ήταν τα γενέθλια ενός εκ των κορυφαίων οδηγών της Formula1. Ίσως του μεγαλύτερου όλων των εποχών.

Η εικόνα που είδατε σήμερα το πρωί στην οθόνη του υπολογιστή σας και στη σελίδα της Google είναι η αυτή του Ayrton Senna. Σήμερα θα μπορούσε να ήταν μια μεγάλη γιορτή για τους φίλους του Βραζιλιάνου και γενικότερα όλους τους λάτρεις του Motorsport.

Θα μπορούσε, γιατί σαν σήμερα το 1960 γεννήθηκε αυτός ο οδηγός που άφησε έντονα το στίγμα του στη Formula1. Ισχυρή προσωπικότητα, ηγετική φυσιογνωμία, με ικανότητες πίσω από το τιμόνι που δεν μπορούσες να μην αναγνωρίσεις ακόμα και αν δεν το συμπαθούσες, ακόμα και αν ήσουν αντίπαλός του.
Θα ήταν μια μέρα γιορτής αν δεν υπήρχε αυτή η Κυριακή της Πρωτομαγιάς, 20 χρόνια πριν και ο αγώνας στην Ιταλία, με εκείνη την άτυχη στιγμή, που οδήγησε σε ένα τραγικό δυστύχημα που του στέρησε τη ζωή. Δεν θα επεκταθούμε στις τραγικές στιγμές, ούτε θα γράψουμε για την ιστορία του σπουδαίου αυτού οδηγού. Μένουμε στις ευχάριστες μνήμες του Ayrton Senna, που με την αφιέρωσή της η Google σε αυτόν τον κορυφαίο οδηγό, ανήμερα των γενεθλίων του έχει ως στόχο να ανασύρει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου