Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ζαγοράκης στην ευρωλίστα της ΝΔ


Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 42 θέσεις έχουν «κλείσει» και όπως σημειώνουν εκείνοι που επεξεργάστηκαν τις προτάσεις, στη λίστα περιλαμβάνονται και...
νέα πρόσωπα που για πρώτη φορά ασχολούνται με τα κοινά, αλλά και έμπειρα πολιτικά στελέχη. Επίσης υπάρχει εκπροσώπηση από πολλές περιφέρειες της χώρας, ενώ σημαντική θα είναι και η παρουσία των γυναικών.
Ως πρόσωπα-έκπληξη θεωρούνται οι κ. Ζαγοράκης και Ξαρχάκος. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004 φέρεται να έχει αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον κ. Ζαγοράκη «φλέρταρε» ο κ. Σαμαράς και προ των εθνικών εκλογών του 2012, αλλά τότε ο αρχηγός είχε απορρίψει τη σχετική πρόταση.
Σε ό,τι αφορά τον μεγάλο Ελληνα μουσικοσυνθέτη, οι πληροφορίες τον εμφανίζουν να είναι θετικός απέναντι στη νέα πρόταση του πρωθυπουργού (ο κ. Σαμαράς του είχε προτείνει και υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, αλλά ο κ. Ξαρχάκος είχε αρνηθεί), αλλά εκκρεμεί μια τελευταία επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα γίνει εντός της ημέρας.
Υποψήφιοι
Επίσης, από τους νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ υποψήφια θα είναι μόνο η κυρία Ρ. Κράτσα, ενώ από το εθνικό Κοινοβούλιο οι κ. Μ. Κεφαλογιάννης και Κ. Μουσουρούλης επέλεξαν να αναλάβουν το ρίσκο της υποψηφιότητας (τη θέση τους στο Κοινοβούλιο θα πάρουν οι κ. Δεικτάκης και Καρμαντζής, αντίστοιχα).
Ακόμη στη «γαλάζια» ευρωλίστα θα είναι η ευρωβουλευτής κυρία Ν. Τζαβέλα, ο δυναμικός πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρ. Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασ. Κορκίδης, η πρώην βουλευτής κυρία Ελ. Βόζεμπεργκ, η δημοσιογράφος κυρία Μ. Σπυράκη, ο πρώην βουλευτής κ. Κυρ. Βελόπουλος, ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά για πολιτιστικά θέματα κ. Δημ. Δαββέτας, ο δημοσιογράφος κ. Μ. Μαυρομάτης, ο γιος του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Θ. Κόκκινος, η κυρία Χρ. Χαλκιοπούλου, ο γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ κ. Γ. Ανέστης και το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γ. Κρεμλής.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ανώτατου κομματικού οργάνου της ΝΔ, καθώς εκεί ο κ. Σαμαράς θα δώσει τις κατευθύνσεις για τον χαρακτήρα της επικείμενης αναμέτρησης, ενώ θα παρουσιάσει ?με επίσημο τρόπο? και το διακύβευμα των εκλογών.
Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου πρέπει να σηματοδοτήσουν τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, κάτι που ?όπως εκτιμούν? αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή εποχή.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Kalh epitixia Thodori!!!!!

Δημοσίευση σχολίου