Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

NASA:Δείτε τη Γη live σαν να είστε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσα από ένα πρωτότυπο πείραμα


Το διάστημα μέσα στο σπίτι σας. Η ΝΑΣΑ τοποθέτησε κάμερες υψηλής τεχνολογίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μεταδίδοντας ζωντανά την εικόνα της Γης από το Διάστημα.

Οι κάμερες υψηλής είναι τοποθετημένες έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο πλαίσιο ενός πειράματος το οποίο δύναται να αποδείξει αν οι κάμερες μπορούν να αντέξουν και να λειτουργήσουν «στο εξαιρετικά ραδιενεργό περιβάλλον της χαμηλής τροχιάς της Γης».
Από τη στιγμή που ο σταθμός βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, γράφει το Εθνος, κάθε 90 λεπτά, οι παρατηρητές που παρακολουθούν μπορούν να να δουν κάθε 45 λεπτά ένα ξημέρωμα ή ένα ηλιοβασίλεμα.
Μεταξύ των διακοπτών των καμερών, ένα γκρι και στη συνέχεια ένα μαύρο χρώμα. Οταν ο ISS βρίσκεται στο σκοτάδι όταν περνά από τη σκοτεινή πλευρά της Γης κατά την τροχιά, οι εικόνες θα είναι σκοτεινές. Στις περιπτώσεις απώλειας επικοινωνίας με τον ISS ή αν το πείραμα δεν λειτουργεί, το βίντεο θα καλύπτεται από γκρι χρώμα.
Τα συμπεράσματα από το πείραμα αυτό θα βοηθήσουν στην διαπίστωση των επιδράσεων του διαστημικού περιβάλλοντος στον εξοπλισμό και την ποιότητα των βίντεο - και κατ' επέκταση στην ανθεκτικότηά τους, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο για τις μελλοντικές αποστολές. Στο σχεδιασμό μέρους του εξοπλισμού έχουν συμβάλει τα λύκεια που συνεργάζονται με τη NASA για το πρόγραμμα HUNCH.
Μέχρι στιγμής προβολές του πειράματος έχουν ξεπεράσει τα 7,9 εκατ.
Δείτε εδώ τη γη liveLive streaming video by Ustream

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου